Direct la continut
Transport GRATUIT pentru comenzile mai mari de 1000 de LEI
Luni-Vineri: 9-17
0770/ 625886

Manual de utilizare

Conditii de utilizare

 

 

Punerea in functiune este operatiunea de service care se desfasoara in momentul primei utilizari a unui echipament, dupa lucrarile de montare, de reglare, de extindere, de upgrade, de reutilare tehnica, de conservare.

Rolul acestei operatiuni este de a verifica daca echipamentul satisface cerintele de functionare, in conditii de siguranta, conform regulamentelor si normativelor tehnice legale, a instructiunilor din cartea tehnica a producatorului si de a realiza reglarea acestuia in raport cu cerintele mediului pe care il deserveste.

 

 

 

Punerea in functiune

  

Implica cel putin urmatoarele elemente:

 

Mecanic: reglarea unitatilor de proces, pozitiilor de preluare si modulelor de transfer din cadrul procesului.

 

Electric: verificarea tuturor conexiunilor electrice pentru functionarea sistemului si setarea parametrilor de functionare a dispozitiveor periferice, senzori (de detectie, temperatura, presiune), aparate de pozitionare sau de interogare calitate, debitmetre etc.

 

 Software & Proces: setarea parametrilor relevanti ai procesului si punerea in aplicare a procesului de productie, cu scopul de a indeplini criteriile de receptie.

 Complexitatea operatiunii variaza in functie de echipamentul utilizat cat si de normele legale in care se incadreaza acesta.

 

In general, necesita punere in functiune echipamentele sub incidenta ISCIR (Inspectia de stat pentru controlul cazanelor, recipientelor sub presiune si instalatiilor de ridicat), dar si alte echipamente complexe, pentru care este necesara interventia de personal autorizat, ori, pentru care sunt necesare configurari speciale conform indrumarilor furnizorului de produs. Hausfabrik nu isi asuma raspunderea pentru nerespectarea procedurilor impuse de catre producatori pentru modul manipularii, instalarii si punerea in funcitiune a produselor achizitionate.

 

Exemple de echipamente cu punere in functiune necesara de catre un instalator autorizat:

- Centrale termice pe gaz

- Centrale termice electrice

- Pompe de caldura

 -Pompe de apa

- Sisteme HVAC

- Grupuri de pompare

- Generatoare de aer cald

- Panouri solare

- Aparate de aer conditionat de dimensiuni mari

- Sistemele incastrate (ex: toaleta, dus,lavoar, etc.)

- Piese de schimb care in urma interventiei unei persoane neautorizate pot suferi deteriorari. 

 

Produsele cu Punere in Functiune vandute de HAUSFABRIK beneficiaza de un certificat de garantie comercial cat si cel specific producatorului daca acesta emite unul( precum si garantia valabila pe baza facturii/bonului). Punerea In Functiune a produselor poate fi necesar efectuata de catre un instalator autorizat.

 

In cazul in care nu esti sigur daca produsul tau apartine categoriei de produse ce necesita un instalator autorizat, poti contacta echipa de suport pe email la office@hausfabrik.ro sau telefonic la 0770/625886