Direct la continut
Transport GRATUIT pentru comenzile mai mari de 1000 de LEI
Luni-Vineri: 9-17
0770/ 625886

Baterii termostatate care economisesc consumul de apă

În acest articol vă prezentăm beneficiile termostatelor de la Grohe și Hansgrohe pe care le găsiți spre comercializare pe site-ul Hausfabrik.ro. Bateriile termostatate sunt o parte esențială a unui duș sau cadă bine proiectate. Sigur, convenabil și economic, asigură plăcerea maximă a dușului sau băii în cadă, protejându-vă în același timp pe dumneavoastră și familia dumneavoastră de riscul de opărire, dar ajută și la economisirea apei.

 

 

Ce este o baterie termostatată de duș care reduce cheltuielile cu apa?

Un mixer termostatic menține o temperatură exactă a apei pe toată durata dușului fără să fie nevoie să faci modificări permanent. Te protejează de orice schimbare bruscă în alimentarea cu apă a dușului, așa că, chiar dacă cineva dă drumul la apa de la toaletă sau deschide robinetul din bucătărie, temperatura dușului tău va rămâne aceeași.

 

Cum funcționează un mixer termostatic?

Supapa termostată amestecă apa caldă și rece la temperatura preselectată și reacționează instantaneu la orice modificare a presiunii sau a temperaturii sursei de apă prin ajustarea amestecului de apă caldă și rece. Dacă există o defecțiune în alimentarea cu apă rece, supapa termostată se va închide automat.

 

Care sunt beneficiile bateriilor de la Grohe?

Siguranță – Temperatura apei preselectată rămâne constantă pe toată durata dușului, deci nu există riscul de opărire din cauza creșterii bruște a temperaturii și nici șocuri surprinzătoare în cazul în care temperatura scade.

Tehnologia Grohe CoolTouch, de exemplu, asigură ca suprafața exterioară nu este niciodată prea fierbinte la atingere.

Comoditate – Bateriile termostate vor menține temperatura apei preselectată, lăsându-vă să vă relaxați și să vă bucurați de duș. Dacă doriți să opriți apa (de exemplu, șamponarea părului), termostatul va găsi automat exact aceeași temperatură atunci când reporniți bateria. 

Economie – Instalați un mixer termostatic și puteți economisi apă și energie. Datorită eficienței lor, costul unei baterii termostate de duș se va amortiza într-o perioadă scurtă de timp.

 

Utilizați contorul de apă  pentru a afla cât de mult puteți economisi.

Bateriile termostatate Grohe sunt proiectate având în vedere cel mai sensibil termometru din lume: pielea ta.

 

 

Fabricate din materiale de cea mai înaltă calitate, termostatele dispun de tehnologii de vârf din industrie pentru a asigura siguranță și confort maxim la duș. Sunt disponibile o serie de stiluri pentru a se potrivi cerințelor dvs. de proiectare și instalare.

 

Este foarte important ca în fiecare moment al zilei să încercăm să nu risipim apa pe care o folosim. Un început foarte bun ar fi să închidem robinetul atunci cand ne spălăm pe dinți, deoarece se consumă foarte multă apă care nu se utilizează sau să preferăm dușurile în loc de băile lungi.

 

Design și încredere

GROHE SafeStop este o caracteristică de siguranță a termostatelor noastre care vă permite să setați o temperatură maximă a apei de 38° C pentru a preveni opărirea.

Grohtherm SmartControl este disponibil ca termostat de duș, cu un singur buton SmartControl

Sistemul de duș cu termostat cu montare pe perete Grohe Euphoria SmartControl System 310 Duo 26507000, 34155003, dar și Grohe 3000 34274000 sunt baterii SMART deoarece permit selectarea între duș fix Rainshower Smart Active 310 și pulverizare GROHE Pure Rain, are trei tipuri de jet Rain, SmartRain, Massage care poate fi reglat în funcție de necesități. Sistemul de duș are tehnologia GROHE EcoJoy pentru reducerea consumului de apa cu oprire de siguranță la 38°C GROHE SafeStop, limitare opțională de temperatura la 43°C GROHE SafeStop Plus inclusă și ajustarea debitului prin rotire, de la EcoJoy la volum complet. 

Cele mai utilizate tehnologii pentru economisirea apei au fost gândite în așa fel încât să protejeze natura:

Limitarea debitului de apa cu până la 68%

Adăugarea unui buton Smart Control, prin care se poate schimba debitul apei în funcție de necesități

Îmbinarea aerului cu apa pentru a nu afecta puterea jetului, însă apa utilizată este mai puțină (de limitare a debitului cu aerator)

Posibilitatea setării apei la o anumită temperatură la un anumit debit constant

Economisiți apa, economisiți și energie!

 

De ce este atât de important să economisim apa? Doar 3% din apa planetei este potabilă, ceea ce înseamnă că fiecare picătură de apă contează. Însă totul se reflectă ca într-un cerc, schimbarea trebuie să vină din mai multe părți: întâi să protejăm natura, să eliminăm plasticul, deoarece apa trebuie să rămână curată, nepoluantă, pentru a se putea transforma în apa potabilă. Trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, pentru că așa cum avem noi grijă de el, așa ne răsplătește și el pe noi, înapoi.

 

Deci să devenim Eco Friendly –  să alegem un consum mai mic de apă și cu ajutorul bateriilor din casa noastră!

 

 

Cum spuneam mai sus aceste tipuri de baterii au un sistem de mixare a apei cu aerul

Astfel fluiditatea și debitul apei sunt modificate în așa fel încât să se economisească mai multă apă. Datorită acestui fenomen picăturile apei vor fi mai soft, se vor simți ca o ploaie caldă de vară. Vă propunem un exercițiu de imaginație: cât durează în mod normal să setați temperatura potrivită la duș de exemplu? Bateriilor termostatate le ia cateva secunde.

 

Cele mai multe au încorporate un sistem care nu lasă să curgă mai mult de câțiva litri/ minut, ceea ce înseamnă că sunt și baterii inteligente și reușesc să împartă debitul în așa fel încât să rămână constant, dar și să vă ajute pe dumneavoastră să aveți un duș liniștit, fără fluctuații.

 

Trebuie să fiți foarte atenți când alegeți bateria termostatată pentru baia dumneavoastră deoarece unele baterii se pot încălzi foarte tare dacă sunt setate la o temperatură mai ridicată, de aceea noi recomandăm să achiziționați o baterie care are funcționalitatea de CoolTouch, astfel încât acest tip de baterie se răcește automat.

 

 

 

Hansgrohe Ecostat - Un brand cunoscut care excelează și el în domeniul bateriilor termostatate

Pe lângă setarea temperaturii apei, puteți seta și limita debitului de apă cu termostatele de la Hansgrohe. În mod normal, atunci când facem un duș, nu avem nevoie de 100% din debitul de apă și este o bătaie de cap să reglam debitul de fiecare dată. 

 

Bateriile și dușurile Hansgrohe sunt echipate cu tehnologia EcoSmart care reduce consumul de apă cu până la 60%, spre exemplu setul de duș cu termostat 27135000 sau bateria termostată 15773000.

Cu mai puține emisii de dioxid de carbon la fabricare, robinetele și dușurile Hansgrohe oferă soluții ecologice, eficiente din punct de vedere al costurilor și din punct de vedere energetic.

Motivul investiției în produse sanitare de baie de calitate este că oferă multe beneficii pe termen lung.

Gândiți-vă la alegerea robinetelor și a dușurilor de calitate slabă. În câteva luni, vă veți confrunta cu probleme de scurgere sau rugină și va trebui să suportați costurile de reparație sau înlocuire, pe lângă timpul prețios și alte probleme din cauza scurgerilor de apă.

 

Deși nu există o soluție unică la provocarea tot mai mare a deficitul de apă, dacă sunt suficienti oameni care să schimbe modul în care interacționează cu apa, poate ajuta la conservarea acestei resurse prețioase. Schimbarea tiparelor vechi ale obiceiurilor și a  comportamentului este mai greu de făcut. Dar această sarcina ar fi mult mai simplă dacă în bucătărie precum și în baia din casă sau în spații comerciale și în alte clădiri s-ar folosi robineti de care am discutat în randurile de mai sus, acestea oferind utilizatorilor posibilitatea de a reduce consumul de apă, fără a face compromisuri și schimbări mari de obiceiuri.

 

„Liderii din industrie trebuie să promoveze exemple și să aibă curajul să dezvolte concepte noi care oferă o experiența de calitate și respect resurselor noastre naturale”, spune Patrick Speck un cunoscut ecologist. „Trebuie să ne asigurăm că planeta va fi sănătoasă pentru generațiile viitoare." 

 

 

 

Concluzie

Viitorul dușului durabil 

Industria construcțiilor și inovațiilor ne îndeamnă să ne alăturăm economisirii apei si energiei, cu ajutorul bateriilor termostatate, pentru a ajuta la realizarea acestei schimbări cu pași mici. Este imperativ ca împreună să ne asigurăm că oamenii de pretutindeni, dar și generațiile viitoare au acces la produse sanitare durabile care nu consumă apă excesiv, iar aceste lucruri  vor face o diferență reală în viitor!