Direct la continut
Transport GRATUIT pentru comenzile mai mari de 1000 de LEI
Luni-Vineri: 9-17
0770/ 625886

Cum să alegi rigola de duș perfectă pentru baie

Rigolele de duș se folosesc pentru drenarea apei de pe pardoseala dușului walk-in, aceasta se instalează direct pe pardosea. Rigola oferă o opțiune de golire a apei mai convenabilă pentru că se caracterizează prin rapiditatea scurgerii și calitatea filtrării murdăriei. Iar când vine vorba de proiectarea băii perfecte, există multe detalii la care trebuie să acordăm atenție pentru a obține rezultatele dorite. Unul dintre aceste aspecte esențiale este rigola de duș. Deși poate părea un detaliu minor, alegerea corectă a rigolei de duș poate face o diferență semnificativă în aspectul, funcționalitatea și igiena băii tale. În acest ghid, vom explora cum să alegi rigola de duș perfectă pentru baie și vom discuta despre diferitele tipuri de rigole, inclusiv cele care pot fi montate în perete.

 

 

 

Dimensiunea și capacitatea de debit: Este esențial să alegi o rigolă de duș care să aibă dimensiuni potrivite pentru dușul tău. Asigură-te că are capacitatea de debit necesară pentru a gestiona cantitatea de apă pe care o vei folosi în mod obișnuit.

 

Materiale de calitate: Rigola de duș trebuie să fie fabricată din materiale durabile și rezistente la coroziune, cum ar fi oțel inoxidabil sau plastic de înaltă calitate. Aceasta va prelungi durata de viață a produsului.

 

Compatibilitatea cu pardoseala: Verifică dacă rigola de duș este compatibilă cu tipul de pardoseală pe care o ai în baie, fie că este vorba de gresie, piatră sau alte materiale.

 

Instalare profesională: Instalarea rigolei de duș nu este una foarte complicată dacă vă documentați bine și urmați pașii reușita este sigură, însă pentru a vă asigura că funcționează corect și nu provoacă scurgeri sau alte probleme vă recomandăm un profesionist.

 

Prețul: Alegerea unei rigole de duș nu ar trebui să se bazeze doar pe preț, dar trebuie să încadreze și în bugetul tău. Există opțiuni pentru toate buzunarele, dar asigură-te că nu faci compromisuri importante în calitate pentru a economisi bani, iar la Hausfabrik.ro gasești produse de calitate!

 

Alege locul: unde vrei sa instalezi rigola in jurul dusului. O scurgere de duș liniară poate fi instalată în 4 moduri diferite, fie montată pe perete (pe o față sau pe trei laturi), fie pe podea (liber în podea sau între doi pereți). Asigurați-vă că instalați modelul corect de scurgere de duș pentru acea locație specifică pe care o aveți în vedere.

 

Pregătiți zona de lucru: O scurgere de duș liniară poate fi instalată în 4 moduri diferite, fie montată pe perete (pe o față sau pe trei laturi), fie pe podea (liber în podea sau între doi pereți). Asigurați-vă că instalați modelul corect de scurgere de duș pentru acea locație specifică pe care o aveți în vedere. 

 

 

 

Mai întâi trebuie să determinați înălțimea scurgerii dușului. Rețineți că plăcile trebuie așezate la nivel sau cu 1 mm mai sus decât marginea superioară a scurgerii dușului, pentru a asigura un drenaj optim al apei. Atunci când calculați adâncimea totală, vă rugăm să luați în considerare: grosimea plăcii, stratul de adeziv pentru plăci și stratul de nivelare.

 

Forma podelei dușului: Aceasta trebuie sa aibă o ușoară înclinare spre rigola pentru ca apa să se direcționeze spre rigolă, eliminând astfel riscul de inundație în toată baia. Sfat: Înclinația spre scurgere trebuie să fie de cel puțin 2% pe metru liniarPentru a evita spațiile goale sub sifonul de duș, asigurați-vă că este folosit suficient material și că acesta se conectează la marginea superioară a flanșei sifonului de duș.

 

Pentru o instalare etansa: O membrana de etanșare pre-asamblată poate fi pliată și ulterior lipită de șapă folosind pastă de etanșare flexibilă

 

Placarea cu gresie: Este important să vă asigurați că plăcile nu sunt așezate direct la scurgerea dușului, aproximativ 5 mm trebuie să rămână liberi pentru a aplica sigilantul elastic, urmand dupa uscare sa aplicati grilajul sifonului.

  

Tipuri de Rigole de Duș

 

Rigole de duș lineare: Acestea sunt asemănătoare cu rigolele de duș la nivel de podea, dar au o formă lungă și subțire, permițându-le să fie plasate în diverse locuri în cabina de duș. Acestea oferă un aspect elegant și pot fi integrate perfect în designul băii tale.

 

Rigole de duș cu grilă decorativă: Dacă dorești să adaugi o notă de design în baia ta, rigolele de duș cu grilă decorativă sunt o alegere excelentă. Acestea vin cu grile decorative din oțel inoxidabil sau alte materiale de calitate superioară, adăugând un element estetic.

 

Rigolele de duș montate în perete:

Rigolele de duș montate în perete sunt o alegere inovatoare și modernă pentru baia ta. Ele aduc un aspect curat și ordonat, eliminând necesitatea unei rigole de duș vizibile pe podea. Iată câteva avantaje ale acestor rigole:

 

 

  • Estetică elegantă: Rigolele de duș montate în perete oferă un aspect minimalist și elegant, fără obiecte vizibile pe podea. Acestea pot face ca dușul tău să pară mai spațios și mai aerisit.
  • Curățare ușoară: Deoarece nu există o grilă vizibilă pe podea, curățarea acestor rigole este mult mai simplă. Nu trebuie să te îngrijorezi de curățarea grilei sau de acumularea de murdărie în jurul ei.
  • Flexibilitate în amplasare: Poți plasa rigola de duș în oricare parte a dușului, în funcție de preferințele tale de design. Acest lucru îți oferă mai multă flexibilitate în amenajarea băi

     

În concluzie, alegerea rigolei de duș potrivite pentru baia ta poate contribui semnificativ la aspectul, funcționalitatea și igiena acesteia. Fie că optezi pentru o rigolă la nivel de podea sau pentru una montată în perete, asigură-te că se potrivește nevoilor și preferințelor tale personale. Cu atenție la detalii și o planificare adecvată, vei avea o baie perfectă și funcțională.